Cazul lui Vadim Pisari, tânărul împușcat de un pacificator rus, va fi discutat la reuniunea 5+2 din februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Eugen Carpov reprezintă Republica Moldova la negocieri
Vicepremierul Eugen Carpov reprezintă Republica Moldova la negocieri

Subiectele care ţin de reglementarea transnistreană şi incidentul de la 1 ianuarie vor fi discutate la negocierile în formatul 5+2 din februarie, a spus Eugen Carpov , vicepremierul pentru reintegrare.

„Cu regret nu putem convoca reuniunea extraordinară în formatul 5+2. Sunt înalţi oficiali străini implicaţi în acest format şi ei nu pot fi invitaţi de urgenţă pentru anumite situaţii. Dar în februarie toate aceste subiecte vor fi discutate. Noi dorim să stabilim şi o conlucrare mai constructivă cu reprezentanţii de la Tiraspol", a declarat Eugen Carpov pentru Info-Prim NEO.

Sute de oameni i-au spus „Adio" tânărului de 18 ani, împuşcat de pacificatorul rus

De asemenea vicepremierul a menționat că la sfârşitul anului s-a produs o schimbare în relaţiile cu partea transnistreană, odată cu înlocuirea liderului de la Tiraspol. „Sunt alţi oameni cu care ne-am exprimat disponibilitatea să negociem, nu doar în formatul 5+2, ci şi în relaţia Chişinău-Tiraspol", a explicat Eugen Carpov. Potrivit oficialului, locurile de beton de la punctul de control de lângă Vadul lui Vodă au fost înlăturate de pe carosabil. Acum se duc negocieri ca procedura respectivă să fie extinsă şi la alte puncte de control ale pacificatorilor, astfel ca blocurile respective să fie înlocuite cu limitatoare de viteză, care vor încetini mişcarea unităţilor de transport, dar nu o vor bloca.

Tânărul de la Pârâta a fost împuşcat cu gloanțe interzise de ONU

În privința tânărului de la Pârâta, împuşcat mortal de către un pacificator rus, Eugen Carpov a spus că dosarul este instrumentat de către Procuratura Militară din Moldova, cu implicarea experţilor din Rusia.Vicepremierul a declarat că se doreşte şi se face tot posibilul pentru demilitarizarea forţelor de pacificatori şi internaţionalizarea misiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite