CARNAGIU pe calea ferată. Microbuz lovit de tren, șapte oameni au murit GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte persoane au murit într-un accident după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren pe o trecere de cale ferată.

UPDATE 15.30: Laura Platon, 31 de ani,din Şerpeni, unul dintre puţinii pasageri care au scăpat teferi din groaznicul accident, a povestit pentru "Adevărul" clipele de coşmar pe care le-a trăit: "Toţi pasagerii strigau că vine trenul, dar şoferul n-a reacţionat. A fost de groază! Pe mine m-a strâns între scaune. Am ieşit a doua după şofer pe fereastră, singură, pe picioarele mele".

Un alt accident pe calea ferată. Un pensionar din Zagorancea a fost lovit mortal de trenul Chișinău-Moscova

UPDATE 15.20: Un martor a povestit reporterului "Adevărul" că o femeie care călătorea în microbuz l-a sunat pe soţul său imediat după producerea accidentului. Când bărbatul a venit la faţa locului, ea era deja moartă.

UPDATE 14.50: Leonid Plămădeală, vicedirectorul Spitalului din Anenii Noi, ne-a spus că la spital se află în prezent 16 răniţi. Şoferului i s-a acordat ajutor medical fără a fi internat, la fel ca şi doi pasageri care vor fi externaţi după acordarea ajutorului. Alte 13 victime rămân deocamdată internate în spital, dintre acestea patru sunt la reanimare, unii în stare extrem de gravă. Şoferul Vasile Damian, din Şerpeni, creşte singur trei copii pentru că soţia i-a decedat.

image
image
image

CLICK AICI SĂ VEZI PRIMA GALERIE FOTO!

UPDATE 14.20: Andrei Drăguţanu, martor al tragediei, a povestit reporterului "Adevărul" că şoferul microbuzului a depăşit două automobile oprite la calea ferată şi a trecut fără a se asigura.

UPDATE 14.00: Reporterul "Adevărul", aflat la faţa locului, spune că încă nu toate cadavrele au fost recuperate. Pe câmp mai sunt cinci trupuri.

UPDATE 13:40 Microbuzul aparține unei firme individuale.

UPDATE 13.35 Trei pasageri au fost internaţi în secţia de reanimare a Spitalului din Anenii Noi. Leonid Plămădeală, vicedirectorul instituţiei, ne-a declarat că adolescenta de 12 ani a decedat. La reanimare se află trei persoane. Ceilalţi pacienţi au diverse traume şi au fost internaţi în secţiile terapie şi traumatologie. Medicii de la Anenii Noi au chemat în ajutor serviciul Avia-San. Viceministrul Sănătăţii Gheorghe Ţurcanu a spus că spitalul va primi medicamente şi sângele de care este nevoie.

UPDATE: Şeful Poliţiei Transporturi, Dumitru Buga, a aprecizat că în acident a fost implicată o locomotivă care transportă piese pentru vagoanele marfare. Trenul efectua nişte manevre şi nu avea viteză mare, cel mult 40 de kilometri pe oră. Accidentul a avut loc la ora 12.20, între satele Bulboaca şi Mereni, Anenii Noi.

image
image
image

CLICK AICI SĂ VEZI CEA DE-A DOUA GALERIE FOTO!

Tragedia s-a întâmplat în raionul Anenii Noi. Potrivit şefului Poliţiei Rutiere, Sergiu Armaşu, microbuzul se deplasa pe ruta Chişinău-Şerpeni.
Şoferul maxi-taxi-ului a trecut pe semnalul roşu al semaforului. Trenul şi-a continuat drumul. La faţa locului au sosit ambulanţa şi un grup operativ de la Poliţia Rutieră. La spitalul din Anenii Noi au fost internaţi zece răniţi, printre care sunt copii şi bătrâni. Un minor de 12 ani se află la reanimare, în stare foarte gravă şi şoferul microbuzului e în starea gravă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite