Caravana „Adevărul“ a cucerit și Hânceştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hâmceștenii și-au ales cu plăcere cărțile dorite
Hâmceștenii și-au ales cu plăcere cărțile dorite

Sute de hânceşteni şi-au putut cumpăra volumele de colecţie la taraba ambulantă „Adevărul".

Pasionaţii de lectură din raionul Hânceşti au avut ocazia, săptămâna trecută, să procure, direct de la angajaţii „Adevărul", volumele din colecţiile „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", „National Geographic", „Muzee şi pictori", „Jules Verne", „Delicii" etc.

La punctul mobil de vânzare de lângă piaţa agricolă din oraş s-au adunat oameni din tot raionul care veniseră pentru cumpărături de Paşte. Unii, în loc de produse alimentare, au plecat acasă cu cărţi. Pe femeile care cumpărau foarte multe cărţi vânzătorii le ajutau să le ducă până la uşa apartamentului.

Lilia Gânu şi-a dorit cu tot dinadinsul să aibă în biblioteca de acasă cărţi valoroase. „Am citit în ziar despre caravană şi v-am aşteptat cu banii pregătiţi. Chiar dacă mă despart de o sumă frumuşică, ştiu că voi avea acasă o comoară pe care o voi lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor", a spus Lilia Gânu. Femeia a cumpărat întreaga Colecţie verde, dar şi „Mituri şi legende" pe care cei doi copii ai ei au început să le răsfoiască imediat.

„Şi eu am cumpărat miturile. Sunt interesante şi pentru mine, nu numai pentru copiii mei", a intervenit în discuţie Galina Doroş.

Elena Moşneaga este elevă în clasa a X-a. Nu-i place să se ducă la şcoală cu tema nepregătită. „Profesorul de literatura română ne-a dat o listă de cărţi pe care trebuie să le citim neapărat anul acesta. Câteva nu sunt nici măcar la bibliotecă", spune fata, bucuroasă că a găsit „Enigma Otiliei" de George Călinescu.

MAI GUSTOS,
ÎNVĂŢÂND DIN „DELICII"
Varvara Crâşmari a cumpărat câteva volume din seria „Delicii în bucătărie". „Vreau să pregătesc ceva deosebit pentru masa de Paşte, inspirându-mă din aceste cărţi", a spus femeia, începând să le răsfoiască chiar la tejghea.

Angajaţii „Adevărul" care vând cărţi în cadrul caravanei deservesc toată lumea cu multă amabilitate. Unii oameni îi roagă să le recomande cele mai interesante titluri sau să le povestească subiectul vreunui roman. „Cel mai des cumpără femeile, ele sunt cele care au grijă de toate", mărturiseşte consultantul Alexei Cotovici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite