Candidatul Nicolae Timofti, păzit ca un președinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii
Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii

Imediat ce a fost anunțat public drept alesul Alianței la funcția de șef al statului, Nicolae Timofti s-a pomenit păzit de garda de corp, care-l însoțește peste tot.

Deși încă nu a fost ales, președintele Consiliului Superior al Magistraturii este însoțit la muncă de mai mulți agenți din cadrul Serviciului de Pază și Protecție de Stat (SPPS). Indicația ca Nicolae Timofti să fie păzit vine direct de la președintele interimar al țării, Marian Lupu.

„Deocamdată, este însoțit de colaboratorii noștri pe durata zilei de muncă. Dacă va fi ales, Nicolae Timofti va fi păzit peste tot. Numărul de agenți diferă de la situație la situație", ne-a explicat Igor Bodorin, directorul SPPS.

Află ce avere are potențialul președinte al Republicii Moldova

Magistratul va fi și mai păzit pe 16 martie, atunci când va apărea în fața deputaților cu un discurs pentru a-i convinge că merită cele 61 de voturi care i-ar oferi fotoliul de şef al statului. Premierul Vlad Filat a convocat ieri de urgență șefii structurilor de forță într-o şedinţă unde s-a discutat cum va fi asigurată ordinea publică vineri, când comuniștii amenință să organizeze proteste de amploare.

Între timp, președintele CSM merge la serviciu, așa cum a făcut-o până acum. Unii colegi îl încurajează și cred că Alianța a făcut o alegere bună. „Este un om care are simțul dreptății dezvoltat", îl laudă judecătorul Anatol Țurcanu. Nu toți sunt însă la fel de darnici la cuvinte bune. „Mă abțin să comentez, din motive personale. Cel puțin până nu avem încă un verdict", spune Dumitru Visternicean, ex-președintele CSM, demis și înlocuit de Nicolae Timofti.

„Nu am fost niciodată un carierist. Dacă am și ocupat funcții de răspundere în Justiție, este doar pentru că mi s-a propus acest lucru. Niciodată nu am spus: «Luați-mă, pentru că tare doresc!»", a comentat Nicolae Timofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite