Cămilele din vamă au fost aduse la Zoo Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la menajerie au grijă de animalele de circ
Angajaţii de la menajerie au grijă de animalele de circ

După ce au stat mai bine de jumătate de lună în punctul de trecere a frontierei de la Leuşeni, cele 20 de cămile care au tranzitat Republica Moldova au fost aduse temporar, în urmă cu două zile, la Grădina Zoologică din Chişinău.

Animalele de dresură care au stârnit circul vamal datorită unor neînţelegeri cu partea română sunt ţinute acum în condiţii bune, până la rezolvarea pe cale legală a trecerii peste Prut. „Aici cămilele au lucernă de-a noastră, moldovenească, apă, sare specială şi paie. Costul pentru şederea acestor animale ajunge la 1.800 de lei pe zi. Stăpânii au estimat că le vor ţine aici cam două săptămâni", precizează Alexei Hanţaţuc, directorul grădinii zoologice.

Pe de altă parte, cei doi cetăţeni bulgari care însoţesc ierbivorele iau în calcul şi situaţia cea mai neplăcută, în cazul în care autorităţile române nu vor facilita tranzitul tirului peste Prut.

„Veterinarul de la vamă nu ne-a lăsat să trecem, chiar dacă unul din animale era rănit. Aici cămilele sunt ţinute în bune condiţii. Dacă nu vom putea trece vama, singura cale e să le transportăm cu avionul, direct la Sofia. Ne va costa peste 20.000 de euro şi nu ne dă nimeni aceşti bani", mărturiseşte Lachezar Stefanov, unul dintre proprietari.

Animalele, toate pui de circa doi ani, valorează în jur de 30.000 de euro şi sunt aduse de la o crescătorie din Rusia, cu destinaţia Sofia, unde urmează să fie dresate pentru circ.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite