Cahul preia titlul de „Capitala Tineretului 2012“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orașul Cahul va prelua oficial, pe 2 februarie 2012, titlul de „Capitala Naţională a Tineretului" de la oraşul Ungheni. Acest titlu i-a fost acordat de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în urma unui concurs.

Astfel, pe parcursul anului Cahulul va deveni gazdă a mai multor evenimente cu caracter social, cultural, economic şi de divertisment. Activităţile vor fi axate pe implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor, în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret, informarea despre posibilităţile de dezvoltare şi crearea parteneriatelor regionale.

Petru Burlacu, primarul de Cahul, speră că la organizarea evenimentelor care și le-au propus să le facă vor avea susținerea autorităților centrale, dar și a orașelor vecine. „Am mai spus şi mă voi menţine pe poziţia că niciodată autorităţile locale nu vor reuşi să realizeze tot ce este planificat, dacă nu se vor implica, cu maximă responsabilitate, toţi factorii. Trebuie să demonstrăm că cei care au apreciat Cahulul ca fiind Capitala Tineretului în acest an nu au făcut o greşeală", a menţionat edilul. S-a propus ca să fie implicate la maxim și organizațiile neguvernamentale.

Concursul „Capitala Naţională a Tineretului" este o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune alegerea unui oraş unde, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile pentru tineret.

Ungheniul a fost primul oraș din Moldova care a fost numit, anul trecut, Capitala Tineretului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite