CURTEA SUPREMĂ DE JUSTIŢIE: Proxenetul „Şalun“ şi „colegii“ săi rămân în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Curţii Supreme de Justiţie a decis să-l lase după gratii pe Alexandru Covali alias „Şalun", condamnat acum un an la 19 ani de închisoare pentru proxenitism, trafic de copii în scop de exploatare sexuală şi trafic de fiinţe umane.

Asta după ce „Şalun" a cerut casarea deciziei Curţii Supreme de Justiţie din 15 iulie 2010 şi rejudecarea cauzei, invocând diverse încălcări.

Magistraţii au decis să le lase după gratii şi pe Marina Covali şi Tatiana Miron, alţi doi membri ai grupării criminale, conduse de Alexandru Covali.

Marina Covali a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani, fiind găsită complice la comiterea infracţiunii de proxenetism.

Tatiana Miron a fost găsită vinovată de trafic de copii şi proxenitism, fiind condamnată la 18 ani de închisoare.

Alţi trei membri ai grupării, Irina Kaloşina, Victor Ţurcanu şi Veaceslav Palade, au fost condamnaţi la 4 şi respectiv 5 ani de închisoare pentru proxenetism.

Judecătorii au dat această sentinţă după ce procurorii au demonstrat că în 2001 - 2006 Alexandru Covali a dirijat o amplă reţea de trafic de fiinţe umane, trafic de copii, proxenetism. Aceasta acţiona pe teritoriul Republicii Moldova, României, Ucrainei.

Majoritatea victimelor erau din stânga Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite