CSJ: Doar O MIE de euro pentru Pantelei Sandulachi, şi nu 400.000. Fostul deputat: „Merg la CEDO“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantelei Sandulachi, la CSJ
Pantelei Sandulachi, la CSJ

Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au decis printr-o hotărâre irevocabilă, că fostului deputat Pantelei Sandulachi i se cuvine doar 1.000 de euro pentru prejudiciu moral, şi nu 400.000, cât a dispus Curtea de Apel Chişinău la începutul anului.

În ianuarie 2012, judecătorii Curţii de Apel Chişinău au decis să-l despăgubească pe actualul liberal-democrat pentru daunele morale şi materiale pe care le-ar fi suferit în urma pornirii în 2002 a două dosare penale în care Sandulachi era acuzat de falsificare de acte şi înstrăinare frauduloasă a unor bunuri gajate la bancă. Totuşi, judecătorul Valeriu Bogoroş a admis doar parţial cererea fostului parlamentar. Sandulachi ceruse iniţial 2,4 milioane de euro. Decizia Curţii de Apel a fost atacată de procurori, nu şi de Ministerul Finanţelor. Recent, juriştii de la Finanţe s-a alăturat cu o cerere la recursul procurorilor.

„Nu am întâlnit în viaţa mea încălcări atât de grave, nici pe timpul comuniştilor. Mă voi adresa la CEDO, pentru a-mi apăra drepturile", ne-a declarat Pantelei Sandulachi.

Dintr-o scrisoare a Ministerului Finanţelor adresată Procuraturii reiese că cei 400.000 de euro au şi fost încasaţi de Sandulachi, cu un titlu executoriu eliberat de către Curtea de Apel. „Corect ar fi ca acest titlu să fie eliberat doar după ce hotărârea devine irevocabilă. Există proceduri care vor permite să fie pus sechestru pe conturile lui. Urmează ca Ministerul Finanţelor să ia măsuri", a explicat procurorul Oleg Gavriliţă.

Despăgubiri-record într-o instanţă naţională

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite