CONTRABANDĂ Mercur alb descoperit la Glodeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup criminal ce comercializa mercur alb pe teritoriul Republicii Moldova a fost anihilat de către colaboratorii Direcției misiuni speciale a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În urma investigaţiilor preliminare efectuate, oamenii legii au stabilit că, mercurul a fost introdus în țara noastră pe cale de contrabandă din Federaţia Rusă (regiunea Sverdlovsk), fiind procurat la un preţ redus de la persoane încă neidentificate care, ar avea tangență cu afaceri cu armament şi muniţii, anunță serviciul de presă al MAI. Scopul suspecților ar fi comercializarea substanței chimice la un preţ majorat obţinând în urma tranzacţiei un profit considerabil.

Recent, forțele de ordine au efectuat o achiziţie de control, mostra procurată fiind transmisă la Centrul de Sănătate Publică din mun. Chişinău, pentru efectuarea expertizei şi determinarea substanţei chimice, demonstrându-se, că substanţa este mercur alb.

În 27 octombrie, angajații Direcției misiuni speciale au reținut două persoane în raionul Glodeni în momentul în care intenţionau să comercializeze 24 kg de mercur alb, contra sumei de aproximativ 2 mln lei. Mercurul a fost depistat şi ridicat din automobilul unuia dintre suspecți, care activează la o întreprindere care oferă servicii de taximetrie din orașul Glodeni.

Persoanele reţinute și-au recunoscut integral vina și riscă de la 3 la 10 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite