CHIŞINĂU „Ziua Victoriei“ transformată în campanie electorală (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii moldoveni au profitat de 9 mai, ziua în care s-a încheiat Cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a-şi face imagine.

Câteva zeci de mii de oameni au depus, asăzi, flori la Memorialul „Eternitate" din Chişinău şi au păstrat un minut de reculegere în memoria eroilor.
„Ziua Victoriei" a fost sărbătorită cu mare fast în Capitală. La Memorial s-au adunat veterani, oameni de rând şi politicieni sau simpatizanţii atât a partidelor aflate la guvernare, cât şi din Partidul Comuniştilor.


Premierul Vlad Filat şi preşedintele interimar Marian Lupu au ţinut discursuri în două limbi, română şi rusă. „Este ziua în care aducem un omagiu celor care şi-au jertvit viaţa şi sănătatea pentru a asigura pacea pe pământ. Dorim ca eroismul dumneavoastă să ni-l lăsați ca moștenire, căci astăzi bunăstarea nu se poate realiza într-o lume sfâșiată de razboaie și terorism", a menţionat Vlad Filat în discursul său.

image
image


Fiind întrebat ce sărbătoreşte, Marian Lupu a spus: „Popoarele lumii şi, în primul rând, cele de pe continentul european, marchează 66 de ani de la cea mai sângeroasă conflagraţie din istoria omenirii, «Marele război pentru Apărarea Patriei», când declanşatorul ei, fascismul german, a fost cotropit". „E ziua în care viaţa a învins moartea, când civilizaţia a triumfat asupra celui mai odios duşman al ei", a adăugat Lupu.

image


Fiecare cu sărbătoarea lui


Nistor Grozavu, primar interimar al Capitalei, membru al Partidului Liberal, a concretizat că 9 mai este ziua în care „s-a finalizat Cel de-al Doilea Război Mondial în Europa".


Membrii Partidul Comuniştilor au venit la festivitate cu două ore mai târziu. Aceştia au organizat un „marş al Victoriei" din Piaţa Marii Adunări Naţionale până la Complexul „Eternitate". Câteva mii de membri şi simpatizanţi ai acestui partid, au defilat pe străzile Capitalei cu flori, drapele roşii şi albe, cu care s-a lansat în campania electorală Igor Dodon, candidat la funcţia de primar al Capitalei.


Un marş al memoriei a organizat şi Partidul Democrat din Moldova. Aceştia au împânzit oraşul cu drapele albastre. Democraţii, împreună cu Liga Naţională a Tineretului şi Studenţilor, au organizat în scuarul Operei Naţionale un concert în cinstea veteranilor. Cei care au luptat în Cel de al Doilea Război Mondial au fost serviţi cu terci şi vodcă, cum mâncau atunci când se aflau pe front.

image

Pe an ce trece, sunt tot mai multe locuri libere la masă

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite