CHIŞINĂU Ziua Comemorării Victimelor fascismului consemnată de Marian Lupu şi ambasadori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 22 iunie, la Chişinău este marcată Ziua Comemorării Victimelor fascismului. Cu această ocazie Marian Lupu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, a depus flori la Memorialului „Eternitate" din Capitală. La ceremonia oficială s-au alăturat ambasadorul Rusiei, aL Uucrainei, Germaniei şi alţi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

image

„Este o zi de memorie, este o zi care a dat startul unui calvar în această zonă a Europei. Ne gândim la zeci de milioane de oameni care au murit, ne gândim la ura care a stat la baza acestor evenimente triste şi sperăm din tot sufletul să nu se mai repete", a declarat Marian Lupu.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei, însoţit la ceremonie de soţia sa şi un nepoţel, a spus: „În această zi trebuie să ţinem minte despre eroismul strămoşilor noştri care au învins fascismul, care ne-au salvat de posibilitatea de a transforma omenirea într-un mare lagăr de concentrare. Germania şi Ungaria marchează această zi ca o zi tragică din istoria lor. Principalul nostru scop acum e să nu uităm sensul acelui război, să-i comemorăm pe cei care au murit", a declarat Kuzmin, criticând presa că uneori exagerează în anumite lucruri, fără însă a specifica la ce exact se referea.


Printre coroanele de flori depuse era una pe care era indicat numele lui Vladimir Voronin. Acesta a evitat însă să participe la ceremonia oficială.
Cu 70 de ani în urmă, Germania a atacat Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite