CHIȘINĂU Zborurile charter spre Grecia au fost suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din data de 07 iulie 2011 vor fi suspendate zborurile directe către Grecia în direcţia Chişinău- Heraklion şi Chisinau-Salonic, la puțin peste o lună după ce au fost lansate de către compania aeriană de stat Air Moldova.

Cursele charter spre Grecia, direcții noi pentru piata turistică moldovenească, fuseseră lansate datorită colaborării dintre o companie din Chișinău și un cunoscut operator elen, program pus la dispoziția a circa 120 agentii de turism din Moldova. De la lansarea curselor charter au fost transportați peste 600 de turiști moldoveni.

Drept motiv pentru anularea curselor charter a servit refuzul Centrului Comun de Vize din Chișinău de elibera moldovenilor vize pentru Grecia conform unei proceduri simplificate, în termen de câteva zile, procedură aplicată pentru cetățenii Rusiei și Ucrainei, susține compania Tur-Magazin, inițiatoarea curselor charter. Potrivit unui comunicat al companiei, în prezent procedura de programare la Centrul Comun de Vize și de perfectare a vizei durează cel puțin o lună, ceea ce face imposibilă suplinirea locurilor în aeronavele care zboară spre Grecia.

Agenția turistică susține că din aprilie a trimis demersuri repetate în adresa Centrului Comun de Vize, Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Ministerului Turismului din Grecia, precum şi Ministerului Afacerilor Externe al Greciei.

Un alt motiv al suspendării zborurilor charter spre Grecia sunt protestele violente care au avut loc recent în Atena și care i-au determinat pe turiști să renunțe la vacanța în Grecia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite