CHIŞINĂU Zâna Surprizelor a participat la Festivalul Familiei. Vedeta i-a cucerit pe moldoveni povestind despre familia sa GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Marin a vizitat femeile de la penitenciarul „Rusca" şi a participat, ieri, la Festivalul Familiei din Chişinău şi Căuşeni.

Sute de familii au venit, ieri, în centrul Capitalei pentru a participa la Festivalul Familiei. În Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" a avut loc un concert. Surpriza zilei a fost Andreea Marin. „Am păşit de câteva ori pragul Chişinăului şi deja mă simt aici ca acasă. Una dintre marile probleme pe care am identificat-o aici e faptul că aici sunt multe familii doar în acte. Dar de multe ori părinţii îşi văd de treabă separat, iar copiii rămân în grija bunicilor sau străinilor", a spus Andreea Marin. Apoi le-a povestit celor prezenţi cât de singură şi nefericită era atunci când nu era căsătorită. „Când plecam acasă sărbătoream singură crăciunul, doar cu brăduţul meu. Nu era nici pe departe cea mai fericită ipostază. Acum preţuiesc mult mai mult ceeea ce am - familia, dragostea care mă aşteaptă acasă şi pitica mea", a spus înduioşată vedeta.

image


Andreea Marin a încurajat familiile ale căror părinţi sunt persoane cu dizabilităţi, iar pe cei sănătoşi i-a îndrumat să nu se mai uite la ei cu mirare şi să-i primească în rândurile lor.


La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu şi premierul Vlad Filat. Marian Lupu a dăruit, din parte Preşedinţiei, un microbuz familiei Vâhodeţ din Cahul, care are 15 copii.

image

Familia Vâhodeţ din Cahul

Vlad Filat, la rândul său, a donat şi el un microbuz Anei Zlatî, din Sângera. Aceasta îngrijeşte singură 15 copii, dintre care doar doi sunt biologici. „De zece ani mă rog să mi se dea un mijloc de transport şi Slavă Domnului că am fost auzită", a spus Ana Zlatî. Premierul a fost impresionat de curajul acestei femei. „Pe parcursul timpului am urmărit cum oameni din Moldova, fiind în situaţii dificile, au decis să îngrijească de copii străini. Este o faptă eroică", a menţionat premierul.


După ce au ţinut discursuri, oficilaii s-au dus să vadă expoziţiile cu lucrări confecţionate de copii. Cea mai cu dare de mână a fost familia Filat. Acesta a cheltuit aproape o mie de lei pentru bijuterii, tablouri, suvenire, toate confecţioanate de copii.

image

Sărbătoare Naţională în Moldova


Din 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare naţională şi în Republica Moldova. Anul acesta, sărbătoarea a durat cinci zile, fiind organizate diverse acţiuni de celebrare a familiei. Evenimentul a fost organizat de Guvern şi Organizaţia Naţiunilor Unite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite