CHIŞINĂU Premierul Vlad Filat demarează un amplu proces de consultare a societăţii şi promite ca timp de o săptămână să nu răspundă atacurilor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această decizie a fost făcută publică de către Igor Volniţchi, purtătorul de cuvânt al premierului. Volniţchi a concretizat, în cadrul unui briefing, că că la această decizie s-a ajuns din cauza situaţiei tensionate din societate, care afectează grav actul de guvernare.

„Prim-ministrul invită la consultări, pe tot parcursul săptămânii viitoare, societatea civilă, formatorii de opinie, ambasadorii acreditaţi în Moldova, reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii cultelor, cei ai patronatelor, reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor Străini, membrii partidelor care formează alianţa de guvernare, precum şi opoziţia parlamentară, dar şi partidele neparlamentare", a spus Igor Volniţchi.

În cadrul consultărilor vor fi abordate următoarele subiecte: contextul în care activează Guvernul Republicii Moldova; modul în care decurge procesul de reformă; evoluţia procesului de integrare europeană; lupta cu corupţia; situaţia social-politică din Republica Moldova.

Igor Voniţchi susţine că scopul acestor consultări este de a asculta opinia societăţii despre situaţia din ţară, dar şi despre alte teme de importanţă majoră cu care se confruntă.

Timp de o săptămână, cât va dura procesul de consultare, Vlad Filat nu va face nicio declaraţie publică referitoare la rezultatele consultărilor. Se va adresa poporului abia vineri, 8 iulie, cu o adresare publică şi concluzii.

Premierul a decis ca săptămâna viitoare să nu mai răspundă atacurilor politice îndreptate împotriva sa şi a Guvernului, indiferent de cât de murdare vor fi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite