CHIŞINĂU Ministerul de Interne a reţinuţi doi suspecţi în editarea ziarelor false „Ziarul de Gardă” şi „Timpul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea trecută au fost reţinuţi doi suspecţi în aceste cazuri. În apartamentul închiriat de aceştia poliţiştii au găsit mai multe exemplare ale ziarelor „Ziarul de Chişinău" şi „Timpul de Chişinău", mostre ale ziarelor scrise în limba ucraineană şi aparataj electronic.

Persoanele reţinute sunt cetăţeni ai Ucrainei şi au venit în Moldova prin Transnistria, pentru a evita să fie înregistrate la vamă.

Suspecţii au editat şi au distribuit ziarele false pe teritoriul întregii republici, folosind aceeaşi machetă şi corp de literă a două ziare republicane, doar că în loc de titlul „Ziarul de gardă" au scis „Ziarul de Chişinău", iat „Timpul de dimineaţă" a fost denumit „Timpul de Chişinău". În plus, în caseta tehnică au indicat adresa Partidului Liberal Democrat din Moldova.

În prezent, MAI investighează cine sunt comandatarii, unde au fost tipărite şi alte circumstanţe ale infracţiunii. Chiril Moţpan, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI, a informat că datorită intervenţiei serviciilor de ordine, a fost prevenită apariţia unei alte publicaţii false. „E vorba de o copie a unui ziar cunoscut din Moldova", a declararat Moţpan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite