CHIŞINĂU Grănicerii au reţinut câţiva moldoveni care încercau să transporte ţigări peste Prut cu deltaplanul (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocul de transport aerian a fost observat în localitatea Taxobeni, raionul Făleşti, la aproximativ 3 km depărtare de frontiera de stat.

În noaptea de duminică, 19 iunie, la ora 01.30, grănicerii au observat un aparat de zbor, care survola zona de frontieră. Imediat a fost anunţat pichetul de grăniceri.

Colaboratorii Serviciului Grăniceri au reuşit să prindă în flagrant persoanele în timp ce încărcau coletele cu ţigări în motodeltaplan. Când şi-au dat seama că sunt urmăriţi, moldovenii au încercat să fugă urcând într-un automobil „Hyundai H200" cu numere de înregistrare de Ungheni. Nu au ajuns prea departe.

În afară de deltaplan şi autoturism, la locul infracțiunii se afla şi o remorcă cu care a fost transportat, de la Chişinău la frontieră, aparatul de zbor. În coletele pregătite pentru decolare erau 2.500 pachete de ţigări „Winston".

Unul din bărbaţi a declarat grănicerilor că a frecventat un club de aeronautică din Chişinău şi ştia cum să conducă un motodeltaplan.
Persoanele au fost reţinute. Instituţiile de frontieră ale Republicii Moldova şi României continuă investigarea cazului dat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite