CHIŞINĂU Biletele de avion în Moldova ar putea fi mai ieftine, susţin specialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biletele de avion din Republica Moldova ar putea să fie mai ieftine dacă ar exista o lege a aviaţiei civile care ar reglementa activitatea întreprinzătorilor din domeniu. Aceasta este una din concluziile la care a ajuns Radu Bezniuc, autorul studiului „Rezervele pieţei serviciilor de transport aerian de pasageri din perspectiva reducerii preţurilor la biletele de avion", lansat astăzi.

Expertul susţine că alte cerinţe necesare pentru a putea fi redus costul biletelor este liberalizarea pieţei transportului aerian lucru ce va permite sporirea gradului de concurenţă. Dar şi reanimarea tehnică a aeroporturilor din Bălţi, Mărculeşti şi Cahul pentru ca operatorii naţionali să aibă posibilitatea să-şi mute zborururile, în cazul unui trafic intens.

Un exemplu al impactului competiţiei dintre companiile aeriene asupra preţurilor biletelor de avion este cel al zborurilor Chişinău-Istanbul. „Pe acest segment de piaţă, unde erau deja prezente alte două companii: Air Moldova şiTurkish Airlines, în 2010 a intrat şi operatorul naţional Moldavian Airlines. Diferenţa procentuală dintre oferta cea mai scumpă şi oferta cea mai ieftină este de 34%.

Vladimir Cibotari, director al Departamentului juridic la Air Moldova, a menţionat că traficul de pasageri va genera preţuri mai reduse pe viitor. „De fapt, în ultimii ani am promovat o politică de stimularea vânzărilor prin reduceri. Totuşi, noi nu putem să vindem bilete spre ţările din europa cu 20 de euro, sperând că vom avea un milion de pasageri anual. Oricât ne vom strădui nu există atâţia moldoveni care au paşapoarte româneşti", a declarat Vladimir Cibotari. pentru a putea călători în UE. Acesta este prima barieră. E adevărat însă că acest număr va creşte.

În prezent, din Aeroportul Internaţional Chişinău sunt operate zboruri regulate şi charter spre 28 de destinaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite