CHIŞINĂU: Oficialii au picat din nou „testul 7 aprile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani de la violenţele stradale, în urma cărora a fost schimbat sistemul comunist, autorităţile au rămas la discursuri şi promisiuni. Niciun ales n-a putut spune cine-s vinovaţii. Tinerii maltrataţi în comisariatele de poliţie în timpul „Revoluţiei Twitter" au fost chemaţi ieri la Guvern doar pentru a auzi alte explicaţii.

Studentul Ion Verdeş este unul dintre tinerii care, acum doi ani, au protestat împotriva comunismului. Băiatul mărturiseşte că şi-a pus mari speranţe în schimbarea.

A fost dus la Poliţie şi bătut cu picioarele în burtă şi în cap, tratat mai rău ca un criminal. De atunci, tânărul se luptă în instanţă pentru a-şi căuta dreptatea.

„Am crezut că mai marii ţării de astăzi îşi vor respecta promisiunile", a spus Ion Verdeş.

Alături de alte peste o sută de victime, Ion a fost chemat ieri la Guvern pentru a asculta aceiaşi lideri pe care i-a susţinut la 7 aprilie 2009.

Rând pe rând, în faţa protestatarilor au trecut, fiecare cu raportul său, ministrul de Interne, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii sau procurorul general.

„DE CE TOCMAI BOBOC
A FOST UCIS? ERA PAŞNIC"

image

FOTO: Victimele evenimentelor din aprilie 2009 au fost chemate la Guvern să asculte discursurile oficialilor

Pierduţi în discursuri cu cifre şi promisiuni, victimele evenimentelor din 2009 au cerut răspuns la mai multe întrebări. Din nou, pentru toate cuvintele lor s-au ales cu alte promisiuni.

„Aţi promis că organizatorii acelor evenimente vor fi depistaţi, iar adevărul va ieşi la iveală. De ce nu este o comisie europeană pentru elucidarea acelor fapte aşa cum ne-aţi promis?", i-a întrebat Olesea Creţu, soţia unei victime de la 7 aprilie, pe oficiali.

„Mă întreb de doi ani de ce tocmai Valeriu Boboc a fost omorât. Era paşnic. A fost ţinta cuiva sau întâmplător l-au ales pe el?", a întrebat şi Victor Boboc, tatăl tânărului de 23 de ani care a fost ucis în bătăi în Piaţa protestelor.

Tinerii au vrut să afle şi de ce au fost avansaţi în funcţii mai mulţi poliţişti care se fac vinovaţi de maltratări.

FILAT NE CERE RĂBDARE

Premierul Vlad Filat a venit din nou cu indicaţii, cerându-le oficialilor de la Justiţie să prelungească activitatea Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi a poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie.

„Nu trebuie să uităm ce am vrut să schimbăm în 2009. Împreună trebuie să muncim zi de zi pentru ca ţara noastră să devină funcţională", a spus Filat.

Cine spune că au trecut 2 ani? Încă mă mai simt ca în aprilie 2009, când m-au judecat la Poliţie.
Oxana Radu
Victimă

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite