CHIȘINĂU: Fostul şef al Direcţiei Administrative a Audiovizualului, acuzat că ar fi extorcat 9 mii de dolari, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Judecătoria sectorului Centru. Terente Cherdivară a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de probă de 3 ani. Deocamdată dosarul lui Gheorghe Gorincioi, fostul președinte al Consiliului Audiovizual, învinuit și el de corupție, se află pe masa procurorilor și nu se știe când va ajunge în instanță.

"Gheorghe Gorincioi este învinuit în continuare. Dosarul nu a ajuns încă în instanța de judecată pentru că sunt circumstanțe care ne împiedică să luăm această decizie", a spus procurorul de la Anticorupție Victor Brânză, fără să precizeze la care circumstanțe se referă.

Directorul administrativ al Consiliului Audiovizualului a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie în flagrant la 21 ianuarie.

Potrivit oamenilor legii, Cherdivară ar fi cerut unei firme 110 mii de lei (9 mii de dolari - n.r.). Potrivit ofiţerilor anticorupţie, şefii întreprinderii care asigura CCA cu tehnică pentru monitorizare, ar fi fost supuşi mai multor controale dacă nu ar fi achitat aceşti bani.

Gheorghe Gorincioi este acuzat de luare de mită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite