CHIŞINĂU: După graţierea lui Ernest Vardanean, familia lui Ilie Cazac aşteaptă mila lui Igor Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După graţierea jurnalistului Ernest Vardanean, părinţii lui Ilie Cazac de 24 de ani, un alt cetăţean moldovean acuzat de „spionaj şi înaltă trădare", speră că liderul de la Tiraspol îl va elibera şi pe fiul lor.

„Noutatea despre eliberarea lui Vardanean, m-a făcut să sper că fiul meu va fi graţiat de «Ziua Victoriei». Credeam că Igor Smirnov aşteaptă vreo sărbătoare ca să ia decizia să-l graţieze pe Ilie, la fel cum a procedat în cazul lui Ernest Vardanean. Nu a fost să fie", a declarat pentru „Adevărul" Stela Surchicean, mama lui Ilie Cazac.

„Este adevărat că fiul meu nu a trimis până acum nicio scrisoare lui Igor Smirnov prin care ar cere graţierea. El mi-a spus că nici nu are de gând să facă asta. Ilie declară în continuare că nu se simte vinovat şi că de condamnarea sa se fac vinovate doar autorităţile separatiste", a mai spus Stela Surchicean.

Angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender, Ilie Cazac a fost condamnat în februarie la 14 ani de închisoare. El a fost arestat la 20 martie 2010 de către reprezentanţii aşa-zisului minister al securităţii de la Tiraspol.

Părinţii tânărului au protestat câteva luni la rând în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse de la Chişinău, declarând greva foamei şi cerând ca Moscova să se implice în eliberarea fiului lor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite