CHIŞINĂU: Energia electrică s-a scumpit cu circa 8%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mult vor plăti consumatorii casnici şi agenţii economici conectaţi la reţeaua cu tensiune joasă, în timp ce consumatorii industriali vor achita un tarif cu 20-30% mai mic.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat astăzi tarife mai mari la curentul electric pentru consumatori. Decizia a fost argumentată prin creşterea cu circa 11% a preţului de achiziţie a energiei electrice începând cu 1 aprilie şi prin creşterea costului de producere la CET-urile autohtone.

Consumatorii companiei RED Union Fenosa vor achita un tarif mediu de 1,44 lei pentru un kilowatt, cu 11 bani mai mult, decât în prezent. Pentru consumatorii care sunt conectaţi la reţeaua electrică de înaltă tensiune, tariful este 1,07 lei, pentru tensiune medie de 1,34 lei şi pentru tensiune joasă de 1,48 lei.

Pentru consumatorii întreprinderilor RED Nord şi RED Nord-Vest a fost aprobat un tarif unic de 1,54 lei pentru un kilowatt/oră, mai mare cu 7,7% decât cel de până în prezent. Cei care sunt conectaţi la reţeaua electrică de înaltă tensiune, tariful este de 1,20 lei, pentru tensiune medie de 1,45 lei şi pentru tensiune joasă de 1,57 lei.

Companiile energetice promit că tarifele vor rămânea stabile până la finele anului curent.

Noile tarife vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, cel mai probabil săptămâna viitoare.
Ultima dată, energia electrică s-a scumpit în ianuarie 2010.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite