CHIȘINĂU: Deputații comuniști sunt nemulțumiți de salariul de 44 mii de lei a șefului ANRE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputații au discutat aprins despre salariul lui Victor Parlicov, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Acesta ridică lunar peste 44 de mii de lei. Subiectul a fost dezbătut în timp ce aleșii poporului discutau despre bugetul insituției.

Deputații comuniști s-au arătat nemulțumiți de salariul de peste 44 de mii de lei a lui Victor Parlicov. În apărarea acestuia a sărit președintele Comisiei pentru Economie, Buget și Finanțe, Veceaslav Ioniță, care a precizat că fostul director ANRE, de pe timpul guvernării comuniste, avea un salariu cu 20 la sută mai mare.

"Așa prevede legea adoptată în 1998", a spus Ioniță. Deputatul a mai propus un amendament prin care salariul directorului ANRE să fie limitat la 5 salarii medii pe instituție.


Pe de altă parte, Victor Parlicov a explicat că "limitarea despre care s-a vorbit înseamnă un salariu mai mare". Anul trecut salariul mediu pe instituție era de peste 16 mii de lei, iar înmulțit la cinci, salariul ar fi de peste 80 de mii.


"Nu e o rușine să ai salariu mare, e o rușine să nu-ți faci munca bine", a mai spus Parlicov.

Salariul mediu pe economie este mai mic de trei mii de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite