CHIŞINĂU: Comuniştii lui Voronin au protestat azi pentru a-şi apăra secera şi ciocanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor, în frunte cu liderul lor Vladimir Voronin şi deputaţii comunişti, au manifestat azi-dimineaţă, înainte de începerea sesiunii de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova. Aceştia au protestat împotriva iniţiativei liberalilor de a interzice prin lege simbolurile comuniste.

Comuniştii au venit cu drapele roşii, au afişat pancarte cu mesaje împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană şi au scandat lozinci antiguvernare. "Jos mâinile de pe simbolurile comuniste!", "Jos AIE", "Jos Dictatura!","Țara arde, AIE se piaptănă", „Jos Ghimpler" sunt câteva din inscripțiile de pe pancartele comuniştilor. Aceștia au ținut în mâini şi colaje cu imaginea lui Marian Lupu, îmbrăcat în comsomolist și cu inscripţia „Kakoi ti na fig Ilici?" („Ce fel de Ilici eşti tu, bre?“).

„Noi vom fi mai mulţi, și mai mulți, și mai mulți, dacă cei cărora le aparține astăzi puterea, contrar voinței alegătorilor, nu se vor ocupa cu ceea ce trebuie. Interzicând simbolica comunistă, guvernanții merg spre anihilarea a tot ce este comunist şi a PCRM în general. Simbolica comunistă nu ne aparţine nouă, ea aparţine istoriei", a declarat liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, în luarea sa de cuvânt .

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite