CHIŞINĂU: Autorităţile promit tarife de 3 ori mai mici la apelurile telefonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) promite că până la finele anului 2013, tarifele la apelurile telefonice dintre diferite reţele se vor micşora de trei ori.

„Preţurile de interconectare între reţele de telefonie mobilă şi fixă sunt reduse treptat, la fiecare şase luni, începând cu 1 ianuarie 2011. Conform estimărilor agenţiei, aceste tarife se vor micşora către 1 ianuarie 2014 de mai bine de 3 ori", a declarat Sergiu Sâtnic, directorul general al ANRCETI.

SPOREŞTE CONCURENŢA
Astfel, dacă anul trecut tariful pentru apelurile între reţelele de telefonie mobilă era de 7 cenţi pentru un minut, la începutul anului 2014, ar urma să scadă la 2,22 cenţi pentru un minut.
Se mai preconizează şi reducerea graduală a tarifelor pentru apelurile între reţelele mobile şi cele fixe.
Conducerea ANRCETI consideră că realizarea acestor proiecte de către principalii operatori de pe piaţa telefoniei fixe şi a celei mobile, va contribui la simplificarea procesului de interconectare a reţelelor şi facilitarea intrării pe piaţă a unor noi companii. Totodată, reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor în reţelele mobile şi fixe va conduce la dinamizarea concurenţei pe piaţă, cred specialiştii din domeniu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite