CHIŞINĂU: Celule mai confortabile pentru puşcăriaşii moldoveni pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Chişinău ar putea apărea penitenciarul nou, promis de autorităţi încă acum câţiva ani. Ministrul Justiţiei a declarat că ridicarea acestuia ar putea fi finanţată de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În acelaşi proiect ar putea fi construite şi două case de arest , la sudul şi nordul ţării. Ministrul a făcut acest anunţ la o conferinţă finală a proiectului „Susţinerea reformării instituţiilor oenitenciare şi a reformei penale în Moldova", demarat încă în 2009.


„Cea mai mare problemă a noastră este Penitenciarul nr. 13 care este mult prea învechit. Avem un angajament şi o înţelegere că am putea obţine finanţarea pentru construcţia unui penitenciar nou. Acesta ar fi un început pentru modernizarea întregului sistemul. Va fi imposibil de a aduce condiţiile unui deţinut din Moldova la condiţiile care sunt impuse de Convenţia Europeană, dacă nu vom avea resursele necesare ", a explicat Alexandru Tanase.

Ministrul nu a precizat însă cât va costa închisoarea şi nici când va fi construită instituţia.


Kaido Sirel, şeful Secţiei Operaţiuni din Delegaţia UE în Moldova, a declarat că şi Banca Mondială este interesată să vină cu anumite investiţii în ţara noastră. „Acestea se vor face în special în domeniul penitenciar, iar UE ar putea să susţină aceste investiţii", a mai spus Kaido Sirel.


Proiectul, un instrument de pre-aderare la Uniunea Europeană în domeniul justiţiei penale, a presupus realizarea unor angajamente reciproce între UE şi Moldova şi a avut un buget de aproape un million de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite