(FOTO) CHIȘINĂU: Acces interzis pentru mașinile cu numere de înmatriculare bulgare și lituaniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 30 de mașini cu numere de înmaticulare de Bulgaria și Lituania au fost parcate în fața Guvernului în această dimineață.

Șoferii protestează zgomotos împotriva modificărilor legislative, intrate în vigoare acum câteva zile, care prevăd că cetățenii pot utiliza un automobil cu numere străine pe teritoriul Moldovei doar timp de 90 de zile cumulativ într-un an, calculat de la prima intrare în țară.

Poliția a interzis azi-dimineață intrarea în Chișinău a automobilelor înregistrate în Bulgaria și Lituania, pentru a împiedica alăturarea șoferilor la protestul declanșat în centrul Capitalei de câteva zeci de conducătorii de mașini cu astfel de numere de înmatriculare.

Aceste prevederi au intrat în vigoare la 4 aprilie 2011, astfel persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul R. Moldova mijloace de transport auto doar în cazul în care vor fi declarate prin acţiune şi plasate, pe un termen de până la 90 de zile pe parcursul unui an calendaristic, în regimul vamal de admitere temporară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite