CHIȘINĂU: Serviți, vă rog, marijuana!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

160 de grame de marijuana, aceasta era „specialitatea casei" pe ziua de astăzi din vagonul-restaurant al trenului Chișinău-București.

Drogurile au fost găsite de către vameșii și grănicerii postului Ungheni-Cristești cu ajutorul câinelui atindrog Thua, în timpul unei verificări de rutină a pasagerilor și insoțitorilor de vagoane. Patrupedul a descoperit punga cu marijuana în spatele unui frigider din restaurant. Deocamdată, oamenii legii nu au reușit să găsească posesorul drogurilor, iar barmanul responsabil de vagonul-restaurant, a negat că ar avea vreo legătură cu narcoticele găsite în vagonul-restaurant.

image

Foto: Câinele Thua

Cazul este cercetat de ofițerii Departamentului de Aplicare a Legii al Serviciului Vamal. „În cele mai dese cazuri, dorugurile care pleacă spre țările CSI sunt ascuse în borcane cu murături pentru a nu fi găsite de câini", afirmă Ion Magu, ofiţerul de presă al serviciului vamal.

image

Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Cazul este cercetat de ofițerii Departamentului de Aplicare a Legii al Serviciului Vamal. Serviciul de presă al serviciului vamal anunță că și anul trecut, la posturile vamale din cadrul Biroului vamal Ungheni au fost depistate două cazuri de încercare de trecere frauduloasă a marihuanei spre România prin postul Sculeni, descoperite de cîinele antidrog în autobusele de rută. Nici atunci posesorii acestor droguri nu au fost identificaţi, pungile cu substanţă halucinantă fiind aruncate arbitrar sub banchetele unităţilor de transport.

Este pentru prima dată în ultimii șase ani când vameșii găsesc droguri la postul vamal „Ungheni-Cristeşti"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite