Bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor, acoperit astăzi cu flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul lui Grigore Vieru de la biblioteca Alba Iulia din Chisinau
Bustul lui Grigore Vieru de la biblioteca Alba Iulia din Chisinau

De ziua poetului, cei care îl poartă în suflet pe Grigore Vieru au venit astăzi la bustul maestrului de pe Aleea Clasicilor ca să-i închine flori.

„Nu întâmplător Grigore Vieru s-a născut de ziua dragostei, pentru că a fost şi va rămâne pe veci unicul care a reuşit să scrie atât de profund despre acest sentiment. Este de datoria noastră să realizăm astăzi ceea în ce a crezut marele poet: sentimentul puternic faţă de mamă, de femeie, faţă de ţară, de limbă şi de casa părintească", a spus premierul Vlad Filat.

Dorin Chirtoacă şi-a adus aminte de „Albinuţa" scriitorului, pe care a însușit-o de mic, continuând mai târziu cu poezia patriotică. „Prin cuvânt poetul a reuşit să promoveze ceea ce noi astăzi avem şansa să construim", a menţionat primarul.

În memoria regretatului Grigore Vieru, Uniunea Scriitorilor, împreună cu Ministerul Culturii, organizează diverse manifestări în aceste zile. La Liceul „Grigore Vieru" din satul Băcioi va fi instalat un bust al poetului. Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor, a menţionat că obiectivul principal al uniunii este de a traduce opera lui Vieru în mai multe limbi ale lumii.

La depuneri de flori au fost prezenţi şi prieteni ai poetului din România, care au spus că Grigore Vieru este poetul întregului neam român, nu doar al poporului dintre Prut şi Nistru.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935 în satul Pererâta, fostul judeţul Hotin. A plecat dintre noi pe 18 ianuarie 2009, după un grav accident rutier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite