Burse pentru studii militare în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studii militare în SUA
Studii militare în SUA

Tinerii din Moldova pot învăța la două dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţămînt militar superior din SUA - Academia Militară West Point şi Academia Militară a Forţelor Aeriene. Durata studiilor este de patru ani, iar cheltuielile de şcolarizare sunt asigurate integral de guvernul american.

Ministerul Apărării informează că pot depune dosarele bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2013. Persoanele care vor aplica pentru admitere trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ liceal sau ai unei şcoli de rang mai înalt.O condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi și să nu aibă vreo obligaţie faţă de întreţinerea unui sau mai multor copii.

Totodată, una dintre cerinţele de bază este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză. Nivelul de cunoaştere al limbii engleze va fi testat prin intermediul testului TOEFL. De asemenea, până pe 1 ianuarie 2013, candidaţii vor trebui să susţină Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Candidaţii, care vor aplica pentru admiterea la Academia Militară West Point şi Academia Militară a Forţelor Aeriene, vor susţine inclusiv câteva probe de sport. Acestea vor fi administrate de Ministerul Apărării în comun cu Ambasada SUA la Chişinău. Dosarele pot fi depuse la Direcţia management resurse umane până la data de 15 octombrie 2012 . Pentru informaţii suplimentare cu privire la admiterea în Academia Militară West Point şi Academia Militară a Forţelor Aeriene, accesaţi: www.army.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite