Bugetul a fost votat cu jumătate de an întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şase ore de dezbateri, deputaţii moldoveni au votat Legea bugetului de stat pentru 2011, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor în medicină, dar şi alte modificări de legi care se vor reflecata în politica bugetară. Astfel, aleşii poporului au încheiat maratonul şedinţelor în plen, de cinci şedinţe consecutiv, când au dezbătut principalele legi economice ale anului.

Ei au fost mânaţi şi de FMI care a cerut Moldovei să aibă bugetul votat până la 1 aprilie dacă vrea să primească următoarea tanşă din împrumut.
Opoziţia comunistă a spus că Alianţa a împărţit banii publicii pe critenii politice, direcţionând banii în localităţile unde are primari, şi că nu a acceptat niciun amendament propus de fracţiunea PCRM.

AU VOTAT ŞI MAJORAREA PROPRIILOR SALARII

Tot ieri, deputaţii au votat şi bugetul Parlamentului. Astfel, peste 71 de milioane de lei (4,2 de milioane de euro) din bugetul de stat vor merge la întreţinerea activităţii Parlamentului şi salarizarea deputaţilor.

„Deşi bugetul Parlamentului a crescut cu 25%, 80 la sută din bani vor merge spre fondul de salarizare", a spus Marian Lupu, preşedintele Legislativului. Deputaţii şi-au trecut pe lista cheltuielilor şi o majorare a propriilor salarii care ar urma să aibă loc la 1 octombrie. Bugetul adoptat nu prevede bani pentru reparaţia sediului Parlamentului, devastat în urma protestelor de la 7 aprilie 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite