Le Bridge Corporation: Ziua Mărcilor este un eveniment de colaborare (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lay, Director General al Uniunii Producătorilor pentru Protecția Internațională a Proprietății Intelectuale
Lay, Director General al Uniunii Producătorilor pentru Protecția Internațională a Proprietății Intelectuale

Săptămâna trecută la Chișinău a avut loc cea de-a patra ediție a Zilei Mărcilor - eveniment organizat la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Moldo-franceze, cu suportul companiilor-membre. Le Bridge Corporation, membru-fondator al CCIFM, este pentru a treia oară parteneră a Zilei Mărcilor.

La momentul lansării acestei inițiative, Ziua Mărcilor a fost gîndită ca un eveniment de colaborare, prin intermediul căruia companiile cu investiții franceze, în mare parte deținătoare ale unor branduri comerciale recunoscute, să-și împartă din experiența lor de gestionare a acestui important activ. Francezii sunt autorii noțiunii de "fair savoir" - adică transmitere a secretelor, a modului de organizare și gestionare a lucrurilor către cei, care au dorința și interesul necesar.

Anul acesta discuțiile s-au axat în jurul subiectului "Contrafacerea: mărci și consumatori în pericol". În opinia CCIFM, aceste discuții sunt extrem de oportune astăzi, când Republica Moldova se află în plin proces de negociere cu Uniunea Europeană pentru crearea Zonei de Comerț Liber dar și când consumatorii autohtoni au nevoie de cât mai multă siguranță în mărfurile și serviciile procurate, dat fiind volumul tot mai mare al importurilor în țara noastră.

Circa 150 de manageri, reprezentanți ai companiilor locale au luat cunoștință cu diverse experiențe ale colegilor francezi în lupta cu contrafacția. Michel Horn, inspector principal, secretar general interregional al Direcției vamale Roissy a vorbit despre varietatea contrafacerii în lumea modernă și metodele prin care instituția sa depistează și contracarează acest flagel. Christine Lay, Director General al Uniunii Producătorilor pentru Protecția Internațională a Proprietății Intelectuale a prezentat acțiunile pe care le întreprind companiile franceze în comun pentru a educa consumatorii și a diminua din efectele răspândirii contrafacției. Iar Frederic Laforet, inspector vamal, reprezentant al Observatorului Medicamentului a prezntat pericolele pe care le comportă apariția tot mai frecventă și circulația internațională a medicamentelor contrafăcute

Circa 100 de manageri privaţi români şi străini se bat pentru un post de director de companie de stat

FOTO: Circa 150 de manageri locali au luat parte la Ziua Mărcilor 2012

În calitate de co-organizator Le Bridge Corporation s-a bucurat de interesul pe care l-au manifestat companiile locale dar și instituțiile statului (AGEPI; Ministerul Economiei, Agenția pentru Protecția Concurenței) pentru acest subiect, ceea ce demonstrează și faptul că organizatorii nu au dat greș, atunci când au decis împreună cu colegii de la CCIFM să dedice ediția actuală a Zilei Mărcilor acestui subiect. Pentru Le Bridge și celelalte companii cu capital francez a fost foarte important să ofere publicului modele viabile de luptă cu contrafacția, dar să și explice consumatorilor, importatorilor și distribuitorilor cît este de important și chiar vital să respectăm drepturile intelectuale, dar și să fim prudenți în alegerea partenerilor sau a produselor pe care le consumăm sau le importăm pentru consumul conaționalilor noștri.

Experiențele pe care ni le-au împărtășit colegii noștri francezi ne-au demonstrat că există, pe lângă pârghiile legislative, doi piloni de bază care pot asigura succesul în lupta cu contrafacția - cooperarea dintre producători și cultura consumatorului, care nu acceptă să fie indus în eroare de către producătorii sau comercianții lipsiți de etică profesională. Le Bridge își exprimă speranța că Ziua Mărcilor 2012 a contribuit în mod semnificativ la fortificarea acestora - prin spiritul său de colaborare dar și prin informația oferită și experiența împărtășită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite