Bijutierii din Chișinău, prinși cu ocaua mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Trei giuvaergii din Capitală au fost amendați pentru faptul că își ștanțează bijuteriile cu marcaje false și că folosesc cântare electronice neaprobate și fără acte de verificare metrologică.

Mai mulți bijutieri din Chișinău au fost prinși de inspectorii de la Protecția Consumatorului că nu respectă standardele de ștanțare cu însemnele Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcării și nici semnele nominale personale, la confecționarea și repararea obiectelor din metale prețioase.

Potrivit lucrătorilor de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor, trei firme din Chișinău au fost amendate pentru faptul că își ștanțează bijuteriile cu marcaje false și că folosesc cântare electronice neaprobate și fără acte de verificare metrologică. Valoarea amenzilor se ridică la 45.000 de lei.

„Am primit mai multe plângeri de la oameni care și-au dus pandativele și inelele la reparat cu un anumit titlu de puritate a aurului și le-au primit înapoi cu titluri mai mici. Acest lucru dovedește lucrări de proastă calitate efectuate de bijutieri. Controalele vor dura până la sfârșitul lunii“, susține inspectorul Natalia Deadiuc.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite