Barroso: „Negocierile cu UE vor fi finalizate în 2013“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Republica Moldova va putea finaliza negocierile privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană până la cel de-al III-a Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc în anul 2013.

Afirmaţia a fost făcută în cadrul conferinţei anuale a şefilor delegaţiilor UE de la Bruxelles. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Vlad Filat  menţionează că afirmaţia preşedintelui Comisiei Europene confirmă justeţea acţiunilor întreprinse de către Guvernul Republicii Moldova.

„Declaraţia este una foarte tranşantă, exactă şi cred că nu permite nimănui dreptul la interpretări. Este un lucru foarte important atunci când preşedintele Comisiei Europene vorbeşte despre faptul că negocierile cu Republica Moldova urmează să fie finalizate până la Summitul Parteneriatului Estic“, a subliniat Vlad Filat. Premierul califică această declaraţie inclusiv ca o apreciere a muncii depuse la Chişinău şi spune că trebuie să bucure declaraţiile făcute, dar trebuie şi să se înţeleagă că urmează să se muncească în acelaşi ritm ca în ultimii trei ani sau chiar mai bine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite