Banca Mondială oferă Republicii Moldova un credit de 20 milioane de dolari pentru tehnologii informaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii sunt destinaţi pentru transformarea prestării serviciilor publice selectate prin utilizarea tehnologiilor informaţionale și comunicaţionale (TIC).

Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat vineri 10 iunie un credit oferit Republicii Moldova în sumă de 20 milioane dolari, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei financiare.

Banii vor fi utilizaţi pentru a susţine agenda Guvernului care a identificat urmăroarele priorităţi: implementarea uni platforme comune în cadrul Guvernului pentru a reduce pierderile și dublările în centrele informaţionale multiple, a promova spiritul inovator şi obţine agilitate sporită în elaborarea şi prestarea serviciilor publice; transformarea proceselor guvernamentale în vederea sporirii eficienţei administraţiei publice prin utilizarea TIC; elaborarea serviciilor electronice pentru cetăţeni şi afaceri; şi adoptarea unui cadru de reglementare a guvernării electronice conform celor mai bune practici internaţionale, inclusiv deschiderea accesului cetățenilor și afacerilor la datele guvernamentale.

Proiectul transformarea electronică a guvernării își propune să sprijine angajamentul Guvernului pentru deschidere și transparență și agenda sa de integrare cu Uniunea Europeană. Ca primă mișcare în direcţia unui grad sporit de transparență, Guvernul Republicii Moldova a lansat recent iniţiativa Open Government Data (OGD), primele 92 seturi de date fiind deja publicate pe portalul OGD (http://data.gov.md) din 15 aprilie 2011, inclusiv date exhaustive despre cheltuielile publice. Alte 12 seturi de date sunt în proces de a fi dezvăluite în format deschis pentru a mandata societatea civilă și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) să ceară o guvernare mai bună și responsabilitate şi servicii îmbunătățite.
Parteneriatele și schimburile de cunoștințe cu liderii pe plan global în domeniul guvernării electronice, precum Singapore, Estonia, SUA și India, ajută Guvernul Republicii Moldova să formuleze o viziune clară a agendei de transformare a guvernării prin intermediul TIC şi să sporească capacitatea de implementare pentru prestarea eficientă a serviciilor electronice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite