BAC cu ghinion pentru doi profesori din Chișinău, reţinuţi pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Un profesor de matematică şi altul de istorie au fost reţinuţi ieri, 8 iunie, de către ofiţerii anticorupţie, fiind bănuiţi că ar fi extorcat 300 de dolari de la un elev din clasa a 9-a a liceului teoretic seral nr.2 din Capitală.

Potrivit băiatului, banii ar fi fost ceruţi pentru susţinerea bună a examenelor de absolvire, după ce în luna aprilie a acestui an, liceanul le-a ratat. Pentru a determina examinatorii să elibereze diploma de absolvire, cei doi profesori au cerut 300 dolari. Transmiterea banilor a avut loc în două tranşe, sub controlul Centrului anticorupţie. Prima tranzacţie a avut loc la 6 iunie şi au fost transmişi 100 dolari marcaţi „mită CCCEC", iar în cadrul celei de-a doua - 200 dolari.

Dascălii au fost reținuți chiar în incinta liceului, iar unul dintre bănuiți este chiar fiul instituției. La moment, CCCEC instrumentează o cauză penală pornită pe faptul traficului de influenţă, săvârşit de către cei doi. Aceştia se află în Izolatorul Centrului pentru 72 de ore.

De asemenea, în urma incidentului care a avut loc în timpul susținerii examenului de bacalaureal la limba străină la liceul „Mihai Viteazu" din Chișinău, în urma căruia șase profesoare au fost prinse în timp ce completau testele, șeful Centrului de BAC și secretarul acestuia au fost suspendați pe perioada anchetei CCCEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite