Aureliu Colenco: „Nu am iaht şi nici maşină, doar o barcă gonflabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa noastră l-a suprins pe Aureliu Colenco la volanul unui automobil de marca Range Rover. Foto: Eduard Bâzgu
Echipa noastră l-a suprins pe Aureliu Colenco la volanul unui automobil de marca Range Rover. Foto: Eduard Bâzgu

Fostul președinte al Curții de Apel Economice, Aureliu Colenco, şi-a luat rămas bun de la funcţia de judecător. Controversatul magistrat susține că pleacă fără fabuloasele averi despre care vorbește lumea.

Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea lui Aureliu Colenco. Magistratul nu a plecat însă „onorabil", aşa cum a solicitat. După lungi deliberări, membrii CSM au decis să-i dea „liber" conform altei prevederi din legea cu privire la statutul judecătorului - reorganizarea sau dizolvarea instanţei. „E prea mult de explicat ce înseamnă să pleci onorabil din funcţie", ne-a spus scurt Dumitru Visternicean, membru CSM.

După o carieră de 17 ani, Aureliu Colenco a renunţat să mai facă dreptate după ce, săptămâna trecută, membrii CSM au repartizat în alte instanțe judecătorii Curţii desfiinţate, pe care a condus-o timp de patru ani. Magistratul s-a ales cu un loc la Curtea de Apel Bălţi. „Cinci zile pe săptămână trebuia să locuiesc la Bălţi. Nu-mi convine acest program. Vreau să încep o perioadă nouă în viaţa mea. Vreau să mă dezbaier de toată nebunia asta. Nu e exclus că mă voi ocupa de afaceri", ne-a spus Colenco.

image
Echipa noastră l-a suprins pe Aureliu Colenco la volanul unui automobil de marca Range Rover. Foto: Eduard Bâzgu

Cu puţin timp înainte de a-și depune cererea, demisionarul s-a dezlănţuit pe reţelele de socializare. „Dacă aveţi un pic de minte, aţi înţelege că Moldova este profanată, iar Nicolae Timofti nu este decât o marionetă. Încă voi povesti despre asta!", promitea magistratul pe Facebook. Acum însă el se jură că n-a postat mesajele critice şi că se va plânge la Procuratură pentru a da de urmele celui care i-a spart contul.

ȘOMER CU BARCĂ GONFLABILĂ

Colenco spune că pleacă din sistem fără averile despre care s-a vehiculat că le-ar avea. „Toţi vorbesc despre iahtul meu. SIS a verificat şi a depistat o barcă din cauciuc pentru două persoane", dezminte el. Ba mai mult, fostul judecător se jură că nu are nici măcar maşină, deşi fotograful „Adevărul" l-au suprins la volanul unui Range Rover, care poate fi cumpărat, nou, cu 64.000 de euro. „Nu am automobil. Este maşina prietenului meu", se apără ex-președintele Curții de Apel Economice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite