Atracţie de Revelion: la schi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism îi îmbie cu oferte tentante pe moldovenii care preferă să-şi petreacă sărbătorile la munte. Din lipsă de bani, cei mai mulţi pregătesc petrecerea de Anul Nou acasă, alături de familii şi prieteni. Cei care îşi doresc o vacanţă de iarnă cât mai ieftină peste hotare, au întârziat.

Cele mai bune oferte, de 70 de euro la munte în România, s-au vândut încă de la sfârşitul lui noiembrie. Sunt disponibile însă, pachetele de 85 de euro, care includ două zile la schi şi excursii la castelul Bran şi la Palatul Peleş. Alimentaţia nu este asigurată, însă turiştii pot experimenta bucătăria locală.


Preţurile mici la cazare vor intra însă în vigoare numai după revelion. Astfel, basarabenii care vor neapărat să prindă noul an într-o staţiune montană în România, vor avea de plătit cel puţin 300 de euro pentru un sejur de patru zile. "În ultimii ani doritorii de a schia au început să schimbe destinaţia tradiţională, România, optând pentru Ucraina sau Bulgaria", spune Natalia Ciubotaru, administrator site de turism. O foaie de odihnă în Ucraina se ridică la 135 de euro, sumă care include cazarea într-un hotel de trei stele, transport şi asigurare medicală. În Austria se poate schia în această iarnă cu 700-800 de euro.


Egiptul scare preţul

Egipt

FOTO: Egiptul ademeneşte turiştii cu oferte accesibile

Cele mai spectaculoase reduceri şi promoţii de vacanţă vin, în acest an, din Egipt. Cu 350 de euro, moldovenii se pot odihni 5 zile într-un hotel de 5 stele din Sharm-el- Sheik. Chiar şi aşa, agenţiile de turism se aşteaptă la un număr mai mic de turişti. " Mulţi vor avea frică, probabil, din cauza recentului atac al rechinilor, dar şi a incidentului în care cetăţenii moldoveni au fost sechestraţi", spune Sevastian Botnari, preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de Turism.


Revelion pe "lejancă"

Unii moldoveni aleg să întâmpine Revelionul în staţiunile din ţară

FOTO: pensiuneabutuceni.md/ Pensiunile din Republica Moldova pun la dispoziţie locuri numărate pentru turişti


Şi staţiunile turistice din Moldova au oferte de sărbători, însă mult mai scurte ca durată. Un sejur de două zile, de Revelion sau Crăciun la o pensiune de la Butuceni, Orhei costă 150 de euro. "Am pus la dispoziţie doar camerele cu lejancă sau cu sobă. Pe celelalte nu le dăm, pentru că e ger şi nu vrem să ne compromitem afacerea", spune Anatolie Botnaru, directorul hanului. Cele opt locuri au fost deja rezervate de moldoveni. Niciun cetăţean străin nu s-a arătat interesat să-şi petreacă Crăciunul la Orheiul Vechi, ne spune Botnaru.

image

FOTO: pensiuneabutuceni.md/ Aşa arată ”lejanca” pe care oaspeţii vor întâlni Revelionul

Cu 200 de euro te poţi ospăta regeşte cu bucate europene, tot la Orhei. "Şuncă din Parma, prepeliţă cu sos de afine, caşcaval cu fructe conifiate şi ciocolată albă": aşa arată meniul de revelion al unui complex touristic vinicol. De ofertă s-au arătat interesaţi angajaţii ambasadelor din Chişinău, dar şi mai multe firme, spune Olga Molodilo, managerul complexului din Orhei.

Moş Crăciun din Laponia, prea scump

Visul oricărui copil e să-l întâlnească pe adevăratul Moş Crăciun din Laponia şi să se plimbe cu sania cu reni. Cu 1.300 de euro, puteţi să-i îndepliniţi această dorinţă. Preţul include cazare pentru 7 zile într-un hotel de lux, biletul de avion, dar şi vestimentaţie specială pentru a face faţă gerului de -30 de grade din Finlanda.

image

FOTO: Pentru 1.300 de euro, vă puteţi întâlni cu adevăratul Moş Crăciun din Laponia

Cei care preferă nisipul fierbinte în loc de zăpadă, pot opta pentru o vacanţă în Maldive. Pentru un revelion sub palmieri vor trebui să scoată din buzunar circa 3.000 de euro. Pe lângă preţul ridicat, oferta mai are un dezavantaj: zborul se face doar de la Moscova.

O vacanţă în Malta costă în jur de 500 de euro

FOTO: Turiştii care vor dori să viziteze Maldivele sau Tailanda vor trebui să sacrifice cel puţin 12 ore pe drum

Un pic mai ieftin este Crăciunul în Thailanda. Pentru 2.000 de euro, turişti moldoveni au şansa să uite de frigul de acasă, relaxandu-se într-un hotel de 5 stele pe plajă în staţiunea Naklua Road. Pentru a ajunge în "paradis", turiştii trebuie să petreacă cel puţin 12 ore prin aerporturi, pentru că nu există zbor direct din Chişinău spre Tailanda. Nu mai puţin solicitate sunt vacanţele în Europa. Cei care vor să intre în noul an La Paris vor trebui să plătească cel puţin 800 de euro.

Pentru cea mai mare parte din oameni, aceste oferte suntde domeniul fantasticului. Diana Bega, profesoară, spune că-şi permite o vacanţă de cel mult 250 de euro. "Până acum, nu am fost nicăieri de sărbători. Anul acesta aş vrea să merg cu familia în România, măcar odată să nu întâmpin revelionul la bucătărie", spune Diana.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite