Atmosferă de sărbătoare în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, Nicolae Timofti și Liliana Palihovici depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare
Vlad Filat, Nicolae Timofti și Liliana Palihovici depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

Conducerea de vârf a ţării, deputaţi, miniştri, oameni de cultură şi oameni simpli au depus astăzi flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare“, cu prilejul sărbătorii naţionale „Limba Noastră“.

Primii la monumentul lui Ştefan cel Mare au venit preşedintele ţării, Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat şi vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici. Spicherul Marian Lupu a lipsit de la eveniment, fiind în deplasare peste hotare. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a venit împreună cu primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi cu alţi deputaţi liberali. Ulterior, oficialii s-au deplasat pe Aleea Clasicilor, unde au depus flori la bustul fiecărui poet şi scriitor, transmite Info-Prim Neo.

image
Nicolae Timofti, Vlad Filat și Liliana Palihovici Ziua Limbii Române

CLICK PENTRU GALERIE

„Pe parcursul ultimilor 20 de ani, limba română a fost chiar batjocorită"

Vlad Filat şi Nicolae Timofti au plecat fără a face declaraţii. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că sărbătoarea limbii române este sărbătoarea fiinţei naţionale româneşti, o componentă a fiinţei fiecăruia, iar Republica Moldova are dreptul la acest lucru la fel cum îl are fiecare popor. „Pe parcursul ultimilor 20 de ani limba română a fost din nou marginalizată, a fost chiar batjocorită, se ajunsese la situaţii bizare, chiar urâte, în care se spunea că nu este importantă limba, dar e important să ai ce pune pe limbă şi aşa mai departe - confuzii intenţionate pentru discreditarea limbii române", a declarat primarul.

Ulterior în scena din grădina publică au urcat tineri interpreţi, dar şi clovni care au le-au creat bună dispoziţie. Scriitorul Spiridon Vangheli a declarat că toţi copiii de azi sunt miniştrii, medicii, scriitori şi pictori de mâine, care urmează să soluţioneze toate probleme ţării. „Am depus tot sufletul pentru voi ca să creşteţi mari şi frumoşi şi să luaţi pe umerii voştri toate probleme pe care nu am ştiut noi să le rezolvăm", a menţionat scriitorul.

Astăzi sărbătorim Ziua Limbii Române. Află ce evenimente sunt în Capitală

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite