Atenție, șoferi! Indicatoare rutiere noi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile din Chișinău pot fi observate indicatoare noi cu o săgeată şi cu inscripţia „Staţioanare microbuzelor 30 de m". Potrivit autorităţilor, aceasta constituie încă o metodă în lupta cu staţionarea neregulamentară a microbuzelor.

Un asemenea indicator a fost amplasat pe strada Bănulescu-Bodoni, lângă monumentul Ştefan cel Mare, la aproximativ 30 de metri distanţă până la staţia de troleibuze, unde oamenii obişnuiesc să urce şi să coboare din microbuze.

Solicitat de Info-Prim Neo, şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Adrian Boldurescu, a declarat că astfel de indicatoare sunt prevăzute în Regulamentul circulaţiei rutiere, doar că până acuma nu au fost instalate din lipsă de resurse, iar acum când a fost aprobat bugetul, s-a decis ca, pe lângă multe altele, să fie amplasate şi indicatoare de acest gen.

Adrian Boldurescu a menţionat că acestea vor fi amplasate în cele mai problematice locuri, unde şoferii obişnuiesc să staţioneze neregulamentar, iar din această cauză se creează aglomeraţii şi ambuteiaje. Totodată, indicatoarele vin să atenţioneze şi cetăţenii care de multe ori opresc sau cer ca microbuzul să oprească în afara staţiilor.

Autorităţile planifică să instaleze încă 30 de astfel de indicatoare pe mai multe străzi ale oraşului cum ar fi Pan Halippa, Ismail, Kiev, M. Viteazu etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite