Atenție la crengile de copaci! Meteorologii au emis Cod galben de vânturi puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânturile vor bate cu până la 15-20 de metri pe secundă
Vânturile vor bate cu până la 15-20 de metri pe secundă

Chiar dacă afară e soare, meteorologii anunță oamenii să fie precauți la crengile de pomi și la țurțuri. Şeful adjunct al Asociaţiei de gospodărie a Spaţiilor Verzi, Galina Leahu, a menţionat pentru Info-Prim Neo, că la moment brigada de serviciu a Asociaţiei lucrează în regim de alertă, iar în caz de necesitate vor mai fi scoase câteva brigăzi.

„Deocamdată nu ştim unde vor fi mai puternice rafalele de vânt, de aceea suntem în alertă, brigada de serviciu fiind gata să intervină în caz de necesitate. Oamenii trebuie să fie conştienţi, aş vrea să-i sfătui să nu parcheze maşinile lângă arbori, dar aceasta ce multe ori este imposibil, deoarece tot Chişinăul este plin cu arbori. Vreau aici să menţionez că mai mare pericol pentru viaţă prezintă ţurţurii de gheaţă", a atenţionat Galina Leahu.

Potrivit declaraţiilor sale, topirea gheţii şi rafalele puternice de vânt, ar putea provoca mai multe căderi de ţurţuri.

Potrivit şefului adjunct al Asociaţiei de gospodărie a Spaţiilor Verzi, până la moment nu au fost semnalate cazuri de cădere a crengilor, situaţia fiind permanent monitorizată şi de către colaboratorii dispeceratului central de poliţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite