Astăzi este marcată Ziua Internațională a Traducătorului, profesie inexistentă în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 30 septembrie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Traducătorului
La 30 septembrie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Traducătorului

„La 20 de ani de când este marcată Ziua Internaţională a traducătorului în Moldova, profesia de traducător nu este încă inclusă pe lista de profesii. Tinerii sunt interesaţi de facultăţile care pregătesc traducători, dar, din păcate, după absolvire majoritatea aleg o altă cale", este explicația preşedintele Asociaţiei traducătorilor, Eleonora Rusnac.

Reprezentanta a declarat pentru Info-Prim Neo că mulţi traducători din Republica Moldova nu ţin cont de Codul deontologic al translatorilor şi deseori îşi fac treaba de mântuială, fără să le pese de greşelile comise.

„Au apărut foarte multe birouri de traduceri, acum se pare că e la modă să-ţi deschizi astfel de birouri. Doar că proprietarii plătesc foarte prost persoanele care fac traduceri şi aceasta afectează calitatea lucrului efectuat. Încercăm să luptăm cu aceasta, solicităm plată decentă pentru traduceri, dar încă nu ne reuşeşte totul", a spus Eleonora Rusnac.

Ziua Internaţională a Traducătorului a fost decretată pe 30 septembrie 1991 de către Federaţia Internaţională a Traducătorilor sub egida UNESCO.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite