VIDEO Chitaristul "Norocului" a ajuns cântăreț ambulant pe străzile din Verona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o viaţă mai bună, Alexandru Cazacu, chitaristul formaţiei Noroc, cântă de aproape cinci ani în Italia. Celebrul muzician spune că banii câştigaţi îi investeşte tot în intrumente muzicale.

Legenda rock-ului din Basarabia, Alexandru Cazacu, unul dintre cei mai valoroşi chitarişti din ţara noastră, spune că a mers în Italia odată ce a resimţit efectele crizei economice. De cinci ani cântă în weekend pe străzile din Verona, dar şi la nunţile moldovenilor stabiliţi în Italia.

„Nu este o ruşine să cânţi în stradă. Poate la început mă sinchiseam, dar am depăşit starea aceasta imediat ce am înţeles că face parte din cultura locului. Pe lângă toate, mai este şi o sursă bună de a câştiga bani", spune Alexandru Cazacu, chitaristul renumitei formaţii Noroc, căruia anul trecut preşedintele interimar Mihai Ghimpu i-a conferit titlul onorific „Artist al Poporului".

„De obicei cânt la sfârşit de săptămână sau de sărbători. Într-o oră câştig aproape 60 de euro, dar în zile mai bune suma se ridică şi la 80 de euro", mai spune instrumentistul. În Italia, Alexandru Cazacu interpretează muzică clasică sau pop la armonică.

„Cânt muzică franceză, italiană, spaniolă. Printre compozitorii preferaţi sunt Bach, Mozart, dar interpretez şi muzică mai modernă. De exemplu Morandi", mai spune Cazacu.

„MOLDOVENII SUNT GRABIŢI"

Pentru a cânta în stradă, Alexandru Cazacu obţine un certificat de la Primărie. Artistul mai spune că în Italia cântă alături de alţi doi moldoveni, stabiliţi acolo de mai mulţi ani.

„Muzica e pâinea mea, nu am altă profesie. Din banii pe care îi câştig acolo, îmi cumpăr intrumente muzicale. Nu am averi, maşini şi vile", mai spune muzicianul care se laudă cu cele şase chitări performante pe care le are.

VIDEO: Chitaristul Alexandru Cazacu interpretează piesa „Primăvara"

Alexandru Cazacu spune că spre deosebire de italieni, moldovenii nu au timp să asculte muzică în stradă, fiind mai întotdeauna grăbiţi. „Îmi amintesc odată la Verona, trecea un bărbat în fugă pe lângă mine. M-a urmărit câteva clipe, apoi a strigat din fugă «Zi-i o horă!» Imediat am şi interpretat o horă. Tot din fugă, bărbatul a întors capul în semn de apreciere", îşi aminteşte Alexandru Cazacu.

Cât despre Moldova, chitaristul spune că regretă că oamenii nu mai au timp nici măcar să asculte muzică. „La sate lumea nu mai are ocazia să asiste la concerte. Oamenii din Moldova nu au timp, sunt săraci şi mereu grăbiţi", mai spune artistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite