Aproximativ 2.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică de Ziua Limbii Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, pe tot teritoriul ţării circa 2.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea publică, peste 600 dintre aceştia vor fi dislocaţi în centrul Capitalei.

Cu ocazia desfăşurării sărbătorii naţionale „Limba Noastră", Ministerul Afacerilor Interne a organizat un program complex de măsuri de asigurare a ordinii publice şi securităţii cetăţenilor. De asemenea, pentru a evita ambuteiajele şi pentru a preveni accidentele rutiere, Direcţia Poliţiei Rutiere, în comun cu Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie, pe parcursul zilei de 31 august, vor restricţiona circulaţia transportului pe arterele principale ale Capitalei.

Va fi sistată, parţial, circulaţia rutieră pe segmentul bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, între strada Bănulescu-Bodoni şi strada Pușkin. În zonele de acces vor fi instalate filtre de triere cu detectoare de metale. Ca şi de ziua Indepndenţei, accesul în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi interzis pentru persoanele: în stare avansată de ebrietate, care vor deţine asupra lor băuturi alcoolice indiferent de forma de ambalaj, care vor deţine vizibil sau ascuns arme de foc, muniţii, dispozitive explozibile, arme „albe" sau alte obiecte care pot provoca pagube materiale şi leziuni corporale.

Suplimentar, oamenii legii fac un apel către agenţii economici să limiteze comercializarea băuturilor alcoolice, inclusiv a berii, cât şi a băuturilor răcoritoare în ambalaj de sticlă în locul şi permitrul desfăşurării evenimentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite