Aproximativ 5.000 de moldoveni și-au redobândit anul trecut cetăţenia română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.921 de persoane din Republica Moldova au primit certificate de cetățenie de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din România (ANC) anunță Newsin.

De asemenea la solicitarea Newsin, ANC a mai explicat că există o diferenţă între emiterea ordinului de aprobare a unei cereri de obţinere a cetăţeniei române de către preşedintele ANC şi depunerea jurământului de credinţă faţă de România, ambele fiind etape în procesul obţinerii cetăţeniei române.

Astfel, în termen de trei luni de la data comunicării ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie de redobândire a cetăţeniei române, persoanele în cauză vor depune jurământul de credinţă faţă de România. După depunerea jurământului, Comisia pentru Cetăţenie eliberează certificatul de cetăţenie română.

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie organizat în 2011 cermonii de depunere a jurământului de credinţă faţă de România pentru un număr de 5.426 de persoane care au solicitat acordarea/redobândirea cetăţeniei române în baza Legii 21/1991, republicată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite