Apartament din Bucureşti cu o mie de locatari, inclusiv din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruslan C., cetăţean al Republicii Moldova, proaspăt devenit cetăţean român a fost prins de poliţiştii din Focşani, în flagrant, în urmă cu câteva zile, când încerca să fure un autoturism Mercedes la Focşani.

Ruslan C, cu domiciliul la Bucureşti, prins de poliţişti în flagrant, în urmă cu câteva zile la Focşani, când încerca să fure un autoturism Mercedes, locuieşte într-un apartament din capitala României, unde mai domiciliază alte aproximativ o mie de persoane!, potrivit publicaţiei Monitorul de Vrancea.

Bărbatul este bănuit de anchetatori că ar face parte dintr-o grupare care se ocupă cu furturile de autoturisme.
Miercuri, acesta a fost prezent în faţa judecătorilor de la Tribunalul Vrancea, care au decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii de la Judecătoria Focşani nu au emis mandat de arestare preventivă pe numele său, la sfârşitul săptămânii trecute, motiv pentru care procurorii au formulat recurs. Solicitarea lor a fost aprobată.

Nu vroiam să fur maşina, ci doar piesele

În faţa magistraţilor, Ruslan C. a afirmat că este o persoană serioasă, care munceşte în domeniul transportului de mărfuri. Învinuitul a susţinut că în niciun caz nu dorea să fure maşina, intenţiona doar să ia câteva piese, pe care să le monteze la autoturismul său, maşinile fiind identice. „Am pus piesele defecte de la maşina mea, pentru ca proprietarul să creadă că s-a defectat. Nu vroiam să fur maşina. Nu am deteriorat nimic, iar piesele se schimbă uşor", a spus Ruslan în faţa instanţei. Ca şi apărătorul său, Ruslan a susţinut că anchetatorii nu au probe împotriva sa, ci doar bănuieli, care nu sunt fondate.

Judecătorii i-au cerut explicaţii, apoi, în legătură şi cu domiciliul din Bucureşti, unde mai figurau ca locatari alte aproape o mie de persoane. Ruslan a precizat că a formulat cerere legală pentru acordarea cetăţeniei, şi nu avea de unde să ştie ce au făcut funcţionarii de la Bucureşti. Avocatul l-a descris ca fiind un „copil timid", care va rămâne la dispoziţia instanţei, intenţionând să-şi găsească o gazdă în Focşani.

Procurorul de şedinţă a solicitat admiterea recursului şi arestarea preventivă a lui Ruslan, deoarece ar fi probe din care rezultă că acesta ar putea face parte dintr-o reţea, iar la momentul comiterii faptei avea asupra sa un dispozitiv electronic de citire a codului cu care ar fi putut porni maşina.

I-a plăcut Mercedesul şi a vrut să-l ia acasă

Învinuitul a fost prins de oamenii legii chiar în timp ce încerca să pornească maşina, parcată pe strada Poieniţei din Focşani.

Cercetările efectuate în cauză vor scoate la iveală şi dacă acesta a obţinut cetăţenia română în mod ilegal, dar şi dacă este implicat în alte infracţiuni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite