Angela Merkel vine la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel
Angela Merkel

Cancelarul Germaniei va ajunge în Moldova până la sfârșitul verii, a anunțat astăzi premierul Vlad Filat în cadrul unei conferințe de presă, în care a vorbit despre rezultatele vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles și Luxembourg, în perioada 26-28 iunie.

O dispoziţie privind începerea pregătirilor a fost semnată déjà de şeful Executivului. „Dimineaţa am semnat dispoziţia care prevede începutul pregătirilor vizitei înaltului şi importantului oaspete în R. Moldova. Data o vom cunoaşte după ce va fi coordonată între ministerele de Externe ale Republicii Moldova şi Germaniei", a precizat Vlad Filat.

Premierul a mai menționat că are o agendă plină de subiecte pe care intenționează să le discute cu Angela Merkel. „ Vom avea în discuţie probleme ce vizează relaţii bilaterale, procesul de integrare a R. Moldova în UE şi problema reintegrării ţării. Va fi o vizită plină şi acest lucru este important pentru noi", a spus șeful Guvernului.

În cadrul ultimei sale vizite la Bruxelles, s- a nunțat trecerea la faza a doua a implementării planului de acțiuni în vederea liberalizării regimului de vize. De asemenea, Moldova și UE au semnat un accord de liberalizare a spațiului avia și de creare a unui spațiu comun.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite