Anatol Doga, judecătorul suspendat: „Rămân la Curte şi în iunie!“ CSM: „Doga nu poate fi nici simplu judecător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anatol Doga, preşedintele Curţii de Apel Chişinău, suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că nu şi-a declarat bunurile imobiliare, spune că va rămâne în funcţie până la sfârşitul mandatului său, care va expira în luna iulie.

„Încă nu am văzut hotărârea. Am fost anunţat despre suspendare marţi, atunci când a avut loc şedinţa Consiliului. Încă nu am decis dacă voi merge sau nu în instanţă, dar rămân în această funcţie până îmi expiră mandatul", a spus Anatol Doga.

Pe de altă parte, Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, spune că, potrivit legii, Anatol Doga „nu poate ocupa nici funcţia de simplu judecător".

„Nu am mai constat până acum o situaţie similară cu cea a lui Anatol Doga. Nu a declarat nişte bunuri imobiliare care trebuiau indicate. Am aflat asta de la Serviciul de Informaţii şi Securitate. El nu poate fi nici judecător!", a declarat Nicolae Timofti.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis suspendarea lui Anatol Doga la 24 mai. Potrivit lui Nicolae Timofti, el va putea judeca dosarele pe care le avea în gestiune.

Decizia de suspendare a lui Anatol Doga a fost luată după ce Serviciul de Informaţii şi Securitate a prezentat informaţii despre cei opt candidaţi la funcţia de preşedinte a Curţii de Apel.

Deocamdată, funcţia de preşedinte interimar a fost preluată de Xenofon Ulianovschi.

Anatol Doga a indicat în declaraţia sa de avere că în 2010 a câştigat la locul de muncă 101.237 lei şi 3.558 lei din activitatea pedagogică. De asemenea, a avut o pensie de 65.280 lei. Soţia sa, Elena Doga, a avut un venit de 54.000 lei. Judecătorul a mai declarat şi un teren agricol de 0,15 hectare care costă 4.205 lei şi 41 de bani. Doga a inclus în declaraţie şi un apartament de 110 metri pătraţi din strada Miron Costin din Capitală. Pe aceeaşi stradă, judecătorul a indicat un garaj de 18 metri pătraţi. Anatol Doga mai are un garaj de 18 metri pătraţi şi pe strada Socoleni. El a indicat şi un automobil de model Nissan Primera, pe care l-a cumpărat în 2006.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite