Analist politic: Comuniştii ar putea încerca să destabilizeze situaţia social-politică din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniştilor, crede că a pus stăpânire pe stradă şi ar putea organiza ample manifestaţii contra actualei puteri, susţine comentatorul politic Anatol Ţăranu.

Vehiculând la tot pasul teza precum că alegerile locale au fost fraudate, liderii comuniştilor pregătesc terenul pentru manifestaţii stradale. De această părere este Anatol Ţăranu, directorul Centrului de Analiză Politică "Politicon" din Chişinău.

Potrivit analistului, comuniştii ar putea chiar încerca să destabilizeze situaţia social-politică din Republica Moldova. „S-a ajuns la situaţia când Vladimir Voronin, liderul comuniştilor susţine la televiziunea de partid (NIT n.n.) că alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 au fost fraudate de partidele democratice, deşi acestea erau în opoziţie, iar puterea era în mâinile Partidului Comuniştilor" a declarat Anatol Ţăranu în cadrul unei emisiuni de la postul TV Moldova 1.
În opinia analistului comuniştii ar trebui „stimulaţi" să participe la alegerea preşedintelui ţării „şi să nu mai caute să provoace alegeri parlamentare anticipate", a mai spus Anatol Ţăranu.

De notat că potrivit rezultatele sondajului de la ieşirea de la vot din capitala Republicii Moldova, pentru PCRM au votat 39,9%, PL - 38%, PLDM - 15,2%, iar pentru Partidul Democrat au votat doar 3,0%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite