Ambasadorul Rusiei la Chișinău: „Suntem convinşi că apartenenţa Moldovei la CSI nu contravine cursului de integrare europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farit Muhametşin, ambasadorul Rusiei în Moldova
Farit Muhametşin, ambasadorul Rusiei în Moldova

Declarația aparține Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin. Diplomatul invită Chișinăul să participe mai activ în formatele integraţioniste euroasiatice şi susține că apartenenţa Moldovei la CSI nu contravene cursului de integrare europeană.

„Chestiunea privind căile de integrare, participarea în diferite uniuni integratoare este, indiscutabilă, alegerea suverană a poporului moldovenesc şi a statului moldovenesc în frunte cu conducerea actuală. Rusia tratează această alegere cu respect. Vom examina toate formele de colaborare, cele mai potrivite şi optime, pentru ca această interacţiune ruso-moldovenească să nu se ofilească, ci, dimpotrivă, să se dezvolte activ...Pornind de la priorităţile noastre geopolitice, mai exact, cursul strategic declarat de către conducerea Rusiei vizând aprofundarea proceselor de integrare în spaţiul CSI, invităm Chişinăul la o participare mai activă în formatele integraţioniste euroasiatice şi suntem convinşi că apartenenţa Moldovei la CSI nu vine în contradicţie cu cursul ei de integrare europeană", a declarat, Farit Muhametşin pentru Info-Prim Neo.

De asemenea, diplomatul rus a menționat că deși „Rusia şi Moldova au încetat să mai fie părţi ale unui puternic întreg şi au urmat drumuri diferite în dezvoltarea lor, pe noi şi acum ne leagă multe, cetăţenii ţărilor noastre sunt interesaţi de realizarea potenţialuilui strategic al interacţiunii dintre Rusia şi Moldova, fiind gata să depună eforturile pentru asigurarea colaborării ruso-moldoveneşti şi perfecţionarea calităţii ei".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite