Alo, părinte, am păcătuit! Patriarhia Rusă deschide o linie pentru spovedanii prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Practică religioasă în era telecomunicațiilor: spovedanie prin telefon
Practică religioasă în era telecomunicațiilor: spovedanie prin telefon

Începând de azi, 36 de preoți intră în slujba serviciului telefonic „Милосердие" (n.r. din rusă - milostenie, caritate). Linia specială de la Moscova 542-00-00 va fi deschisă zilnic, de la 12.00 până la 22.00, cu o pauză pentru sâmbătă seara.

Credincioșii care vor forma acest număr de telefon nu vor da imediat de un cleric. Mai întâi, la întrebările lor va răspunde un operator, care va redirecționa apelurile ce se referă la cererile de ajutor material sau cele privind oficierea slujbelor și va face legătura cu preoții doar pentru discuțiile despre cele sfinte.

„Mulți mireni întâmpină dificultăți în comunicarea cu preotul și amână prima discuție sau spovedanie pentru ani de zile. De aceea convorbirile telefonice sunt un pas în întâmpinarea oamenilor. La telefon e mai ușor să fii sincer. În plus, de obicei la spovedanie nu ai suficient timp pentru a-ți deschide sufletul și mulți la început de cale au nevoie anume de o astfel de discuție", explică unul dintre participanții la proiect, protoiereul Andrei Blizaniuk.

Creștinii trebuie să știe însă că vor trebui să scoată și ceva bănuți pentru iertarea păcatelor. Apelurile vor fi taxate la fel ca cele efectuate de la fix la telefonul mobil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite